Будапеща-Виена-БелградБУДАПЕЩА - ВИЕНА - БЕЛГРАД

Тръгване на 23.05.2019 г. Връщане на 27.05.2019 г.

ЦЕНА : 395 лв.

Програма :
1 ден : В 18.00 ч. отпътуване с автобус от Благоевград ,в 20.00 ч . отпътуване от София по маршрут : Белград – Будапеща.


2 ден : Пристигане в Будапеща : автобусна и пешеходна обиколка на града с екскурзовод : Верижният мост Сечени над река Дунав между историческата архитектура на Буда и по – модерната Пеща . Преминаване по моста и посещение на Рибарския бастион /Рибарските кули – представлява наблюдателна платформа - тераса със 7 кули ,разкриваща прекрасна гледа към Пеща ,река Дунав и унгарския парламент . Стълбите и площадките към кулите са завършени през 1905 г. Кулите са в неоромански и неоготически стил .Символично 7-те кули показват 7-те маджарски племена заселили тези земи през 9-ти век. В малък площад преди Рибарските кули може да се види бронзовата статуя на унгарския крал Стефан І и ресторант в същия стил . Може да се изпие по едно питие вино ,кафе ,чай .На площада свирят музиканти, както във Венеция . Има усещане,че се намирате в чудна приказка .Фото пауза . Преминаване през един от мостовете на река Дунав от стария град Буда към новия град Пеща . Открива се красива сграда както в приказките - Унгарският парламент ,където се решават политически въпроси на Унгария . Една от най-старите и най-красивите сгради в Европа и вторият най-голям парламент в Европа след Румънският.Неоготическата сграда е построена между 1884 г. – 1904 г. и има 365 кули по една за всеки ден. Преминаване през площада със статуите на героите . Настаняване в хотел. След обяд : Замъкът Вайдехуняд ,представлява една приказка в градския парк ,заобиколен от вода с типично средновековна атмосфера и музейните експозиции за животновъдството,горското стопанство ,риболова и местната винарска индустрия . Базиликата „Свети Стефан І”,където в мощехранилницата се намира мумифицираната дясна ръка на крал Стефан І . Църквата Матияш ,която освен за религиозни ритуали и богослужения се използва и за музикални концерти,заради изключителната добра акустика . В подземието има музей на църковни реликви. Между мостовете Маргит и Арнад в река Дунав се намира остров Маргит – има над 1000 чинара , хотел и термални води. Свободно време за посещение и разходка в търговския център Греат маркет Хол или търговските улици и булеварди . Може да се разходите с корабче по река Дунав – едно вълнуващо преживяване . Може да се насладите на вкусотиите на унгарската кухня – гулаш ,рибена и пилешка супа с червен пипер , яхнията пьоркьолт,щрудели ,палачинки , гундел или смачкани на пюре варени кестени ,гарнирани със сметана ,ресторантите по булевард „Ракоци „ и ул.”Ваци”. Може да се посветите на нощния живот в Будапеща - чаша палинка /местен вид ракия/ или унгарско битово заведение с унгарски специалитети и много музика.
Нощувка.

3 ден : 08.00ч.-09.00ч.-закуска . Свободно време . По желание : еднодневна екскурзия до Виена. Автобусна обиколка на града с екскурзовод (автобусна и пешеходна) по време на която ще видите и посетите: -Ринга - булевардът, обхождащ историческия център на града, построен на мястото на средновековните крепостни стени.Дължината му е 6,5 км и на него се намират най-представителните сгради на Виена:
Виенската опера,
Дворецът „Белведере” - образец на бароковата архитектура от 18 век.
Официалната резиденция на Хабсбургите - дворецът „ Хофбург”;
Парламентът с фонтана на Атина Палада;
Кметството в неоготически стил;
Къщата на Хундертвасер с необичайните си апартаменти, следващи единствено природните форми;
Паметника на Мария Терезия;
Университета;
къщите в стил сецесион на Ото Вагнер,
Обиколката продължава с - Пешеходна разходка из центъра на града с посещения на Колоната на Чумата,както и католическата катедрала Свети Стефан ( Stephansdom) . Тя е един от символите на Австрия и е сред най-големите забележителности на австрийската столица. Завръщане в Будапеща.Нощувка.


4 ден :Закуска .В 09.00ч.- отпътуване за гр.Белград . Пристигане към обяд .Престой – 3
часа за посещение и разглеждане на Белградската крепост - укрепление ,изградено за защита на средновековния Белград.Най-вероятно е издигната когато градът е под римска власт .Според житията тук са посрещнати учениците на Кирил и Методий.Калемегдан – е турското наименование на Белградската крепост и едноименен парк в Белград.Разположен е на десния бряг на река Сава при вливането й в река Деунав . Църквата „Свети Сава” – е най-големият православен храм в Сърбия,катедрала на сръбската православна църква.Отпътуване за България.

Църквата Свети Сава Калемегдан – Белградската крепост
5 ден : Пристигане в България.

Цена : 395 лв.
Включва :
Автобусен транспорт,2 нощувки и 2 закуски в хотел*** в Букурещ,екскурзоводско обслужване,екскурзията до Белград.


НЕ ВКЛЮЧВА :
• Медицинска застраховка
• Пътни и магистрални такси-30 лв;
• Разходка с корабче по река Дунав – с парче торта и чаша шампанско-22 евро ;
• Панорамна обиколка на Будапеща с местен екскурзовод на български език – 11 евро ;
• Посещение на църквата „Св. Матяш” - 1000 форинта (4 евро)-заплаща се на място;
• Посещение на винарна с унгарска кухня, под ритмите на традиционна музика – 26 евро ;
• Трансфер до винарна с унгарска кухня, под ритмите на традиционна музика – 11 евро;
• Целодневна екскурзия до Виена с включена панорамна обиколка ( при минимум 20 туриста)- 22 евро.
Забележка : валидна лична карта или валиден задграничен паспорт. Екскурзията се провежда при 26 записани туристи.Няма визови ,санитарни и медицински изисквания.

• ЗАПИСВАНИЯ : Стефани турист – туроператор,рег.№ 538,Застраховка „Отговорност на туроператора до 31.12.2018 г.,тел./факс:073 887036 www.steftur.com , e-mail:stwftur09@gmail·