: РИЛСКИ МАНАСТИР – МЕЛНИК - РУПИТЕ - ЕКСКУРЗОВОД

 

 

Държава:БЪЛГАРИЯ

 

Град/Район/Забележителност: МЕЛНИК,ОБЛАСТ БЛАГОЕВГРАД

 

Име на маршрута: РИЛСКИ МАНАСТИР – МЕЛНИК - РУПИТЕ

 

 Описание: РИЛСКИ МАНАСТИР : паметник на културата,център на духовната култура и книжовност ,основан от Свети Иван Рилски ,Световно известен туристически център,намиращ се в красивата природа на  Рила планина, посещаван целогодишно от хиляди туристи с уникална архитектура и

забележителна история,действащ храм ,мъжки манастир.

МЕЛНИК : най-малкия град–музей в България. Уникална архитектура от средновековието , туристически център посещаван  от много туристи , развито лозарство и винопроизводство , етнографски музей , исторически музей ,музей на виното.

РУПИТЕ : местността се намира в подножието на Кожух планина с горещи минерални извори , уникален парк , посещаван от хиляди туристи . На това място е живяла световно известната и уникална пророчица  Вангелия Гущерова /Баба Ванга/ помогнала със своите свръхестествени видения на много хора и политици,призната от българските политици. Тя основава фондация „Ванга” и всичките  пари ги завещава на държавата ,построява църквата „Света Петка Българска”. В парка се намира къщата – музей и паметника на пророчицата, както и места за отдих на туристите.

 

 

Разработени и предлагано от екскурзовод:Марионка Стефанова

 

Имейл:joytur@abv.bg

 

Телефон:00359/0/876853961

 

 

Рилски манастир