ВАЛЕНСИЯ – ЕЗИКОВО ОБУЧЕНИЕ И ЕЗИКОВА ПРАКТИКА НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И НА ИСПАНСКИ ЕЗИК ЗА УЧАЩИ СЕ И СТУДЕНТИ

ВАЛЕНСИЯ – ЕЗИКОВО ОБУЧЕНИЕ И ЕЗИКОВА ПРАКТИКА НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И НА ИСПАНСКИ ЕЗИК ЗА УЧАЩИ СЕ И СТУДЕНТИ


Дати на провеждане : 01.09.-06.09.2017г. ; 22.09.-27.09.2017г.; 22.10.-02.11.2017г. 04.04.-09.04.2018г. ; 26.05.- 31.05.2018г.

6 дни , 5 нощувки , самолет

Цени :

А/ 1250 лв. – 5 нощувки ,закуски и вечери – настаняване в семейство

Б/ 1462 лв. – 5 нощувки ,закуски и вечери – настаняване в резиденция

Цените включват : 5 нощувки в двойна стая със закуски и вечери в семейство или резиденция ; 9 урока по испански в затворена група / не се дават уроци в събота и неделя /;дидактически материали ; Сертификат за езиково обучение; самолетен билет и летищни такси ; медицинска застраховка ; трансфер ; туристическа обиколка на града с екскурзовод на испански или български език; гид от агенцията;

Не са включени : допълнителните екскурзии за езикова практика :

Програма :

1 ден : 1 ден :
Пристигане на летище Валенсия сутринта. Посрещане от екскурзовода и трансфер до центъра. Туристическа обиколка на града включваща панорамна обиколка на Града на изкуствата и науките, градините Турия, музей на изящните изкуства, Северната гара, Арената за кориди, курите Куарт. Пристигане на кулите Серано и пешеходна обиколка на историческия център – Генералидад валенсиана, Базиликата на Богородица, Катедралата и трите й врати, площад Ла Рейна, Санта Каталина, Копринената борса (част от наследството на ЮНЕСКО), централния пазар, кметския площад. Свободно време около час. Отпътуване и трансфер .. Настаняване и свободно време. Вечеря.Нощувка.

2 ден :

Закуска.
Уроци по испански .
Вечеря.Нощувка.

3 ден :

Закуска.
Уроци по испански .
Вечеря.Нощувка.

4 ден :

Закуска.
Уроци по испански.
Вечеря.Нощувка.

5 ден :

Закуска. Свободен ден за шопинг или допълнително : Допълнителни екскурзии по избор : С дъх на портокал с влак ; Сагунто – малкият Рим с влак; Албуфера с туристически автобус; Гандия и „Животът на Борджиите” с влак.
Допълнително посещение в традиционен ресторант,бар или дискотека.
Вечеря.Нощувка.


6 ден :

Закуска. Рано сутринта трансфер до летището и отпътуване.


Необходими документи : валидна лична карта или валиден задграничен паспорт; за лица под 18 години – нотариално заверена декларация от двамата родители . Няма медицински и санитарни изисквания.Агенцията си запазва правото да променя цената при драстично завишаване цените на хотелите и транспорта,както и промяна в датите на тръгване в зависимост от графика на самолета.


Записвания : „Стефани турист” – Благоевград ,ул.”Антим І”№ 3,тел/ факс:073 887036 ; моб.: 0876853961 ; e-mail :steftur@abv.bg ; www.steftur.com ; licence : 538 ,Застраховка „Отговорност на туроператора”-ЗК”Алианц България”АД-София.
Допълнителни екскурзии:
С дъх на портокал с влак
Полудневна екскурзия до Каркайшент, градът, където са родени едни от най-хубавите портокали в света – валенсианските. Пешеходна обиколка на историческия център, посещение на стария склад за портокали и възможност за посещение на работеща фабрика. След това ще се насладим на портокаловите градини, където всеки може да откъсне този свеж плод от самото дърво и да опитя прясно изцеден сок.


Сагунто – малкият Рим с влак, минимум 2ма души, цена 40Е/човек (включва билет за влак, входни такси и екскурзоводско обслужване на български)
Тръгване в посока Сагунто – малко градче с голямо историческо значение. През Римско време градът е бил едно от соновните пристанища в империята. Обиколката включва посещение на Историческия музей, изключително красивият Римски амфитеатър, старата крепост на върха на хълма, от където се открива красива гледка към града и еврейския квартал. Продължителност около 5ч.Албуфера с туристически автобус 17Е/човек, доплащане за екскурзовод на български 34Е/човек, минимум двама души
Екскурзия до едно от най-големите езера в Испания. То е дом на много растителни и животински видове, които могат да се видят само тук. Освен това Албуфера е и оризището на Валенсия и родно място на паелята. Екскурзията включва разходка с лодка по спокойните води на езерото.
Гандия и „Животът на Борджиите” с влак, минимум двама души цена 50Е/човек (включва билет за влак, вход за двореца на борджиите и екскурзоводско обслужване на български).
Гандия е градът на Борджиите. Там се намера замъкът от 15в. на един от най-известните от тях Родриго де Борха, по- известен като папа Александър VI. Обиколката включва посещение на историческия център и Херцогският замък, обявен за културно наследство. Той е един от най-важните и емблематични пример за строителна архитектура от периода на валенсианското архитектурно наследство.Всички екскурзии могат да се направят на испански и български.
Туристическата обиколка на историческия център може да включва упражнения за практикуване на испански език.

Не пропускайте да опитате :
• Agua deValencia (коктейл с шампанско и портокалов сок)
• Horchata (безалкохолна напитка, произвеждана от чуфа, който се отглежда само във Валенсия от цяла Европа)
• Vino tinto de Rioja/Utiel (червено вино от региона), Tinto de verano (коктейл с червено вино и газирана подсладена вода)
• Sangría (коктейл от червено вино с друг вид алкохол, сок и плодове)
• Sidra (типично ябълково шампанско)
• Paella Valenciana (типично ястие с пилешко, заешко месо ориз и зеленчуци)
• Fideua Андалусия)
• Jamón y queso (вид свинско сушено месо и местни сирена)
• Tapas y pinchos (мезета и малки сандвичи, типични за всеки испански бар)
marisco (вид паста, приготвена с морски дарове)
• Tortilla de patata (омлет с картофи)
• Gazpacho (лятна доматена супа, типични за всеки испански бар.